20 Nisan 2013 Cumartesi

kadınların reklamlarda aşağılanması


ürün ne olursa olsun tanıtımı için kadın kullanmak ve kullanılan kadının reklamda bir şekilde aşağılanmasıdır.

örnek vermek gerekirse, reklam burger king reklamı, 



reklamda ürün penise benzetilmiş, kadın da ağzını açmış onu bekliyor, oral seks=blow job, reklamda da it will blow your mind away deniliyor, açık açık oral seks kastediliyor. 

diğer bir örnekte, link şu:

kadın yüzüğü görmeden bacaklarını kapatmış, kendinden emin duruyor, yüzüğü görünce de bacaklar hemen açılıyor, verici duruma geçiyor. bu da evlenme teklifi yapacaklara yol göstersin, ne diyelim.


bu da diğer bir reklam. araba reklamı. dudağını ısıran bir kadın var ortada, slogan da rahat/ kolay sürüş için. sanki bir kadını karmaşık yapılı(!) bir arabaya koysan o işi beceremezmiş gibi, sadece kolay arabaları kullanabilirlermiş gibi. ve kadına pazarlanmaya çalışılan bir ürünün reklamında dudağını ısıran bir kadının kullanılması da, arabayı alacak olanın yine erkek olduğunu ve erkek reklamı beğenirse o ürünün alınacağını alttan alta veriyor. allah razı olsun beyler.

bir diğer saçmalıkta, kadın bile kapağını açabilir, öyle mi? diye bir reklam var. 


üsttekinin mantığıyla aynı, kadınlar soda açacağı kullanamıyordu çünkü.

en sinir bozucularından biri ;


onu ait olduğu yerde tutun diyen bir sloganı var ayakkabı reklamının. kadın çıplak, ayakkabıya hayran hayran bakıyor. sanki kadın para ve itibar, giyim kuşam için erkeğin yanında da, ait olduğu yer de ayakların dibi gibi. yuh ulan.

sonuncusu da, toplumda kadının göreviyle alakalı:


bir kadına noel hediyesi olarak elektrikli süpürge almaktan bahsediyor. zaten kadın dediğine ya sopa alacaksın, ya böyle şeyler ki yerini bilsin, bilmiyorsa bildiresin.

bunlar olan şeylerin bazıları sadece. kadının bedeninin ve varlığının, rolünün saygısızca kullanılması, kadının aşağılanması, kadına aslında olmak zorunda olmadığı şeylerin atfedilmesi ve kadına yapılan onca saygısızlığın sadece birazı. 

şimdi devam edin 16 yaşında iri memeli kızlar hakkında atışmaya ya da bekaretten, penis büyüklüğünden, evli kadın yavşaklığından, sevişmenin ne kadar ayırt edici ve 'cool' bir şey olduğundan bahsetmeye.

yazan : fancy pants





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder