27 Temmuz 2013 Cumartesi

ramazanda sokakta su içe içe yürüyen insan

istedigi gibi davranmakta serbest olan insan. ozellikle yaz aylarinda, oruc tutmuyorsa yadirganacak bir hareket degil yaptigi. yemek de yiyebilir hatta. oruc tutan birisinin, sokakta su icen, yemek yiyen insandan etkilenmesini anlayamiyorum. oruc tutmanin amaci nefsine hakim olabilmek degil mi? musluktan akan sudan, yagan yagmurdan bile etkileniyorsan, sahurda uyku ilacini al butun gun uyu. boyle sacma sey gormedim.

bu sey demek de degil, "oruc tutan arkadaslarin karsisina oturup su icerim, yemek yerim" saygi gosterilmeli tabii. ama su icip, yemek yiyene satasilmasini da anlamiyorum.

bu sekilde oruc tutanlarin, yani "saygisiz herif, ramazanda su iciyor sokakta" diyenlerin; normal zamanda, kafelerin disaridaki masalarinda yemek yerken, "yoldan gelip gecenlerden, bu yiyecekleri yiyemeyenler var mi" diye dusunup dusunmediklerini de merak ediyorum.

her sey iftara kadar. gecenlerde iftar saatinde, boyle disarida masalarda oturmus, oruc acan insanlar vardi. onlar yemeklerini yerken, para dilenen cocuklarin yuzune birisi bile bakmadi. hepsi de kitliktan cikmis gibi gomulmustu tabaklarina. merak ettigim diger bir konu da; bu insanlardan bir kismina calistiklari yerden ramazan paketi verilmistir. kac tanesi evine goturdu, kac tanesi ihtiyac sahibine verdi acaba? meraktan uyuyamam bu gece.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder