22 Mayıs 2012 Salı

doğuda asker olmak

otostopcu genc farkıyla

Zordur doğu da asker olmak, hem de çok zor. Bir çeken bilir, başka kimse bilmez anlayamaz bile. Görürsün imkansızlığı yada var olduğuna inandığın imkanı kullanamamayı. Unutursun sivili, hatta hayatı, yeri gelir nefes almayı bile unutmak istersin. Bol bol geçmişini sorgularsın gelecek planlarını kenara bırakırsın, çünkü geleceğin olacak mı gelecekte olabilecekmisin düşünmek istemezsin. Sormaz mevziidaşın sana neden 3 paket sigara içtiğini bilir çünkü oda, anlamsızda olsa griye bulanmış dumanda moral aradığını. Bir gün silah sesi duyarsın, sivilde duyduklarından ya da eğitim atışlarındaki seslerden farklı olduğunu hissedersin. Korku düşer önceleri yüreğine elin ayağına dolanır ne yapacağını şaşırırsın. Takvim yaprakları azaldıkça farkına varmadan alışırsın seslere farkında değilsindir bağımlılık yapmıştır. Kulağın silah sesini arar. Uyurken duyduğun silah sesini hoşgörüyle karşılamaya başlarsın. Normal sıradan bir durum olmuştur artık. Düşünürsün sevdiklerini düşünürsün ananı, babanı varsa yârini uzaktasındır onlardan, desteğe ihtiyaçları varsa yanlarında değilim diye kahredersin kendini ama elden bir şey gelmez.

Sabah kalkarsın yine sıradan bir gündür. Akrebin yelkovanı kovalamadığını düşünürken acı haber ok gibi girer mevziine şehit düşmüştür arkadaşın. Bıçak kesmiş gibi soğursun hayattan. Ne yemek ne su ne sigara canın istemez hiçbir şeyi. Zaman geçmiştir fakat farkında değilsindir, hayatta olduğunun bile farkında değilsindir. Derken arkadaşın gazi olur. Yine bir burukluk kaplar içini düşünürsün, artık arkadaşın için bambaşka bir hayat vardır. Onun gözünden dünyaya bakmayı düşünürsün sadece düşünürsün karanlıktan başka bir şey göremezsin, vatan için gözlerini kaybetmiştir . Ararsın moral vermek istersin ama kelimeler boğazında düğümlenmekten başka bir işe yaramaz. Cılız bir ses ile “vatan sağ olsun devrem” der.

Gün gelmiştir. Tezkereyi alırsın. Geçmek bilmiyor dediğin günlere, ulan ne çabuk geçti dersin. Dönüş yolu başlar ve o kadar kısa sürede özlediğini, özleyeceğini anlarsın. Sivile gidersin. Sadece gidersin aklın ordadır.Hep geriye dönmek istersi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder