20 Mayıs 2012 Pazar

duygusal kararlar zaman kaybettirir

hayatının belli bir döneminde,her şeyi tecrübe edinirsin,herşeyi yaşadım, artık düzelmenin vaktidir dediğin zaman başlar bu uzun süreli ilişki. başlarda o kadar güzel ve anlamlı gelir ki,hayatında verdiğin en doğru kararlardan biri olduğuna inandırırsın kendini. yıllanmış dostluklar silinir en başta çünkü artık onlara ayırdığın vakti hayatında verdiğin en doğru karara ayırıyor olursun.her anın o kararın ile baş başa geçerken, hayatını tükettiğinin farkına varmadan gülücükler saçıyor olursun. kavgalar tartışmalar belli bir dönem sonra kendini yavaş yavaş göstermeye başlar. zannedersin ki bunlar bu işin tuzu biberi, bunlar olmazsa olmaz, yoksa çok monotonlaşır ilişki dersin kendi kendine.

kandırırsın kendini çünkü verdiğin doğru karar senin tek doğrun olmaya başlamıştır hayatında. hayatını ona göre planlar hatta ona göre nefes alırsın. bütün geleceğini onun üzerine kurarsın. işte o döneme girdiğin zaman kaybetme korkusunun büyüklüğü sevginin büyüklüğünü bastırır olur. eskiden yaptığı en ufak hatayı görmezden gelemezken,en büyük hataları görmezden gelmeye başlarsın. artık işin bitmiştir. düzelteceğine inanırsın,biz nelerin üstesinden geldik bunu da atlatırız gibi klasik cümleleri kendi kendine söyler durursun. yeni bir sayfa açtık muhabbetine girmeniz zaten bütün hayatınızı tek doğru olarak zannettiğiniz şey ile bitirdiğiniz anlamına gelir.

işte kısır döngü burada başlar... bu sefer de eski dostları arar olursunuz çünkü dertleşebildiğiniz tek şey bir duble rakı olmuştur. onunla planladığınız bütün geleceğiniz birden yok olur. artık başka bir kişi haline gelirsiniz. kimseye güvenmeyen,en ufak şeyi bile sorgulayan bir kişilik ile hayatınıza devam etmek zorunda kalırsınız. onca emeğin boşa gittiği, onca hayalin çöpe gittiği düşüncesi sizi sadece günü kurtarmak için yaşamaya iter. verdiğiniz en doğru kararın hayatınızı mahvetmesi, sizin bir daha kolay ve mantıklı kararlar vermeyeceğiniz düşüncesini beyninize aşılar.

''duygularınızla verdiğiniz kararlar size her zaman kaybettirir.''

ve son olarak,hak ettiğiniz değeri istiyorsanız,hak etmediği kadar değer vermeyeceksiniz... //namuslukedi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder